Circuit Islanda : Turul Insulei
DIMENSIUNE GRUP
ultimele 3 locuri
PERIOADĂ DESFĂȘURARE
26 septembrie – 6 octombrie 2025
PREȚ / PERSOANĂ / CAMERĂ DUBLĂ
2850 € (supliment camera single 350 €)

Canioane magnifice, stânci abrupte, cai islandezi, porturi mici și drăguțe, cascade impresionante după cascade impresionante, piscine geotermale una și una, locuri abandonate (dar fascinante), priveliști montane incredibile, sate izolate, ghețari, plaje negre, biserici cu acoperiș de turf, sectoare de coastă fabuloase și un singur drum de poveste: unicul Ring Road islandez. La care mai adăugăm și unele dintre cele mai importante locuri din Peninsula Skagi. Varietatea fără egal, vremea și lumina (mai) mereu schimbătoare, dar și o natură la superlativ vor face ca această aventură în jurul Islandei să fie cu adevărat una fără egal. Plus, să nu uităm și de absolut incredibila auroră boreală care poate să-și facă oricând simțită prezența! Una peste alta, o aventură completă și complexă care te va uimi peste măsură. O experiență unde locurile arhicunoscute ale Islandei și ”hidden gem-urile” se vor îmbina până la perfecțiune!
Ziua 1 / 26 septembrie
Sosim la Aeroportul Internațional Keflavik, de unde are loc plecarea către Reykjavik, capitala Islandei. Aici vom fi cazați la Nordurey Hotel City Garden (https://nordurey.is/).
Ziua 2 / 27 septembrie
Vizităm Gullfoss, cascadă în două trepte, localizată pe cursul râului Hvita, aceasta fiind una dintre cele mai cunoscute cascade ale Islandei și, totodată, a doua ca debit, după Dettifoss.
Ne vom îndrepta atenția către Geysir, unde ne vom delecta privirile cu erupțiile gheizerului Strokkur.
Facem o scurtă oprire la ferma Efstidalur, fermă tradițional-islandeză, pentru o înghețată ”home made”, urmând ca, mai apoi, să facem o scurtă plimbare până la cascada din vecini, cea mai albastră cascadă a Islandei, Bruarfoss.
Vizităm Parcul Național Thingvellir (printre altele, cu a sa cascadă, Oxararfoss, respectiv cu a sa biserică, Thingvallakirkja), locul de întâlnire dintre plăcile tectonice nord-americane și eurasiatice, respectiv locul înființării primul parlament din lume, Althing, în anul 930.
Sosim în Akranes, oraș cu deschidere la Oceanul Atlantic. Aici, chiar în vecinătatea oceanului, ne vom relaxa în Gudlaug, o piscină naturală cu o priveliște de neuitat.
Ne facem check in-ul la unitatea de cazare pentru această seară: Basalt Hotel (https://www.basalthotel.is/). Aici vom avea parte totodată și de un mic bazin geotermal de care ne vom putea bucura în voie până aproape de miezul nopții (iar dacă norocul ne va surâde, poate, poate vom avea oportunitatea de a zări aurora boreală chiar din micul bazin geotermal).
Ziua 3 / 28 septembrie
Facem o scurtă oprire la Hvítárbrú, cel mai remarcabil proiect de inginerie islandez al deceniului 1921-1930.
Descoperim Glanni, cascada care este considerată locul de naștere al elfilor, respectiv al trolilor.
Oprim în Skagastrond pentru a admira frumusețea naturală a peisajelor variate și a vegetației indiferent de direcția în care ne-am uita. Vom fi martorii măreției muntelui Spákonufell, munte care domină orașul.
Ne lăsăm impresionați peste măsură de Kálfshamarsvík – locul cu cele mai impresionante coloane de bazalt din Islanda. Partea și mai bună: locul încă reprezintă un adevărat hidden gem al Islandei!
Admirăm Ketubjörg Cliffs, un șir de stânci uluitoare atât de impresionante încât parcă le-ai putea savura pentru toată viața. Aici vom face o scurtă plimbare pentru a savura imaginea cascadei Ketubjorg care se prăvălește în Atlanticul de Nord!
Pentru relaxarea de astăzi ne vom îndrepta atenția către Grettislaug, un loc de scăldat legendar situat pe malul oceanului, cu vederi uimitoare, aceasta fiind construită cu pietre naturale.
Ne facem check in-ul la unitatea de cazare din această seară: Hotel Siglunes (https://www.hotelsiglunes.is/) din splendidul Siglufjordur.
Ziua 4 / 29 septembrie
Descoperim la pas incredibilul Siglufjordur.
Facem o scurtă oprire la Hauganes Hot Tubs, niște băi geotermale unice cu o priveliște de vis situate pe o plajă neagră.
Vizităm puțin la pas al doilea oraș ca mărime al Islandei, Akureyri. Aici vom avea la dispoziție și o oră pentru prânz.
Ne lăsăm impresionați de cascada geotermală cu poate cea mai splendidă priveliște către al doilea oraș ca mărime din Islanda, Akureyri.
Descoperim Aldeyjarfoss, poate cea mai impresionantă cascadă din Islanda care vine la pachet cu coloane de bazalt.
Facem o scurtă oprire la Godafoss, una dintre cele mai cunoscute cascade ale Islandei (situate pe cursul aceluiași râu ca și Aldeyjarfoss).
Facem o scurtă oprire la Skutais, una dintre cele 3 ferme de înghețată ale Islandei.
Peste drum de ferma de înghețată, ne vom bucura privirile cu imaginile oferite de Skutustadagigar, un șir de pseudo-cratere unice.
Ne pierdem urma prin labirintul dat de câmpul de lavă Dimmuborgir.
Sosim la Grjotagja, o mică peșteră vulcanică renumită pentru izvorul termal din adâncurile sale și, mai recent, pentru apariția sa în serialul Game of Thrones.
Vizităm unul dintre cele mai ”extraterestre” locuri din nordul Islandei: Hverir. Aici, la baza muntelui Namafjall, fumarolele, bazinele mari cu noroi și peisajul roșu-portocaliu sunt practic la ele acasă.
Ajungem la Viti, un crater cu un diametru de aproximativ 300 m, plin cu o apă de un albastru incredibil. Situat într-o zonă geotermală activă și înconjurat de munți colorați, Viti este acel gen de loc care-ți va rămâne puternic impregnat pe retina memoriei.
Ne relaxăm în apele geotermale ale Forest Lagoon-ului, un spa situat într-o pădure, pe malul fiordului Eyjafjord-ului, cu priveliști deosebite spre Akureyri.
Ne facem check in-ul la unitatea de cazare unde vom sta pe durata a două nopți: Hotel Natur (https://hotelnatur.com/?lang=en).
Ziua 5 / 30 septembrie
Pornim într-un tur de whale watching în cel mai bun loc din Islanda pentru a face asta, Husavik, capitala whale watching-ului în Islanda.
Descoperim puțin la pas Husavik-ul.
Vizităm Asbyrgi, de departe, unul dintre cele mai fabuloase obiective turistice din Islanda. Canionul, sub formă de potcoavă, dincolo de specificațiile lui geologice, este un loc încărcat de folclor - printre altele, în trecut, despre Asbyrgi crezându-se că Sleipnir, mărețul cal al lui Odin, a fost adevăratul său creator.
Vizităm una dintre cele mai impresionante cascade ale Islandei și prima sau a doua din perspectiva mărimii debitului din Europa (prima sau a doua, în funcție de sursele din care citești), Dettifoss. Tot aici, la o distanță de aproximativ 2 km dus-întors, ne vom bucura de priveliștea oferită de o altă cădere de apă fabuloasă: Selfoss.
Ne relaxăm în apele Geosea-ului, un spa geotermal incredibil, situat pe malul stâncos al Oceanului Atlantic.
Ziua 6 / 1 octombrie
Facem o scurtă oprire la Saenautasel, una dintre cele mai frumoase case cu acoperiș din turf din Islanda și, totodată, loc care a stat drept sursă de inspirație literară pentru cel mai cunoscut scriitor islandez, Halldor Laxness. Aici vom avea la dispoziție și o oră pentru prânz.
În urma unei drumeții de aproximativ 10 km dus-întors, ajungem să descoperim îndeaproape una dintre cele mai fascinante canioane din Islanda și poate chiar din lume: Studlagil. Aici, coloanele masive de bazalt vor fi la ele acasă!
Facem un scurt popas la una dintre cele mai impresionante cascade din imediata vecinătate a Ring Road-ului: Rjukandi. Pe cât e de frumoasă, pe atât de mult e omisă de turiștii grăbiți să ajungă fie la Studlagil, fie în Egilsstadir.
Vizităm splendidul Seydisfjordur și a sa biserică, Seyðisfjarðarkirkja.
Ne vom relaxa în apele geotermale ale Vok Baths-ului, o colecție de piscine geotermale plutitoare unice în Islanda.
Ne facem check in-ul la unitatea de cazare: Hotel Eyvindara (https://eyvindara.is/).
Ziua 7 / 2 octombrie
Pornim într-o scurtă drumeție de-a lungul unui traseu al cascadelor pe parcursul căruia vom admira, pe rând, Litlanesfoss (cascada cu cele mai înalte coloane de bazalt din Islanda), respectiv Hengifoss, a treia cascadă ca înălțime din Islanda. Traseul va presupune străbaterea a aproximativ 4 km dus-întors.
Vom face un scurt popas la Skriduklaustur, un centru cultural și istoric cu un trecut absolut fascinant.
Descoperim Ouăle - Eggin í Gleðivík din Djupivogur - o piesă de artă realizată de artistul islandez Sigurður Guðmundsson, piesa reprezentând 34 de ouă de la specii de păsări care cuibăresc în zona Djúpivogur. Cea mai mare este scafandrul cu gât roșu, care este pasărea emblematică a orașului.
Rămânem uimiți de unul dintre cei mai spectaculoși munți ai Islandei: Eystrahorn.
Ne odihnim puțin pe The Red Chair – un scaun roșu imens din sud-estul Islandei. ”Acesta este probabil folosit de troli pentru a observa universul în serile lungi de iarnă.”
Vizităm Vestrahorn, unul dintre cei mai fotogenici munți de pe întreg teritoriul insulei, aflat la întretăierea dintre uscat și ocean, la poalele sale găsindu-se așternută o plajă neagră întinsă pe câțiva kilometri. Dacă suntem norocoși, în această zonă putem avea șansa să vedem foci, respectiv balene.
Ne facem check in-ul la unitatea de cazare din această seară: Arnanes Country Hotel (https://www.arnanes.is/).
Ziua 8 / 3 octombrie
Ajungem la celebra lagună de gheață, Jokulsarlon, ce a început să prindă contur începând cu anul 1934 - acesta fiind unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Islanda. În imediata vecinătate a lagunei se găsește, la fel de arhicunoscută, Diamond Beach, o plajă cu nisip negru pe suprafața căreia valurile Oceanului Atlantic au găsit de cuviință să aștearnă ”diamante„ de gheață, creând astfel un peisaj de-a dreptul feeric.
Ajungem la Fjallsarlon, un lac situat la extremitatea sudică a mărețului ghețar Vatnajokull, întinderea de apă fiind situată în imediata vecinătate a acestuia, bucăți de gheață, mai mari sau mai mici, sub diferite forme, plutind mai mereu pe toată suprafața lacului glaciar. Aici avem o oră la dispoziție pentru prânz.
Prima drumeție pe ziua de astăzi va aduce cu sine și un ”hidden gem” al Islandei, un canion a cărui frumusețe ne va fascina peste măsură: Mulagljufur. Traseul dus-întors până la punctul de belvedere va presupune un efort ușor spre moderat de aproximativ 1 h 30 min.
Vizităm Hofskirkja, una dintre cele mai fotogenice biserici cu acoperiș din turf de pe teritoriul Islandei.
Facem o scurtă oprire la Foss a Sidu, o fermă renumită pentru folclorul, respectiv pentru frumusețea sa naturală.
Ne îndreptăm atenția înspre un alt canion excepțional, Fjadrargljufur. Un canion ireal atât prin prisma dimensiunilor sale, cât și prin cea a frumuseții etalate, acesta regăsindu-se drept fundal, atât în serialul Game of Thrones, cât și într-unul dintre videoclipurile lui Justin Bieber.
Admirăm cel mai mare câmp de lavă din lume, Eldhraun.
Ne facem check in-ul la unitatea de cazare pentru această seară: Hotel Skogafoss (https://www.hotelskogafoss.is/).
Ziua 9 / 4 octombrie
Ne bucurăm de priveliștile încântătoare a Skogafoss-ului, o altă cascadă emblematică a Islandei, cascadă care, datorită dimensiunilor sale (cu precădere, datorită debitului său), se poate vedea limpede și din drum, în timp ce conduci pe faimosul Ring Road (ruta 1). Aceasta se poate vedea și de jos, cât și de sus, ambele perspective făcându-te să înțelegi de ce producătorii serialului Vikings au optat pentru această cădere de apă în vederea realizării secvenței care surprinde întâlnirea dintre Floki, descoperitorul Islandei, și zei.
Ajungem la Reynisfjara, celebra plajă neagră a Islandei, cu numeroasele sale coloane de bazalt, aceasta regăsindu-se cel mai adesea în top 10 cele mai spectaculoase plaje din lume.
*Atenție!!! Deși e foarte ușor să cădem în tentația de a fi acaparați de frumusețea plajei, trebuie să fim mereu conștienți de periculozitatea valurilor din acest loc, să fim mereu vigilenți și să stăm cât mai departe de valurile imprevizibile ale oceanului.
Sosim la Solheimajokull, un subghețar al mult mai mareului Myrdaljkokull. Vom face o scurtă plimbare până în imediata vecinătate a acestuia, unde vom avea oportunitatea de a vedea îndeaproape această minune artistică a naturii.
Ajungem la Dyrholay, un arc de piatră impozant ce are de o parte și de alta a sa, pe de-o parte, deja cunoscuta noastră plajă, Reynisfjara, iar pe de alta, o plajă neagră parcă nemărginită unde, conform serialului Vikings, îndrăgitul nostru viking, Floki, a călcat pentru întâia dată pe un tărâm islandez.
Ajungem la Seljalandsfoss, una dintre cele mai iconice cascade ale Islandei, cascadă în spatele căreia se poate merge (fapt pe care-l vom face și noi). La mică distanță de Seljalandsfoss se găsește și Gljufrabui, o cascadă ceva mai mică, poziționată în interiorul unui canion de mici dimensiuni, ce îți va oferi o priveliște și, totodată, o experiență ce îți va tăia răsuflarea (dacă vei opta pentru varianta de a înainta prin canion pentru a o vedea mai îndeaproape - de menționat faptul că, pentru a face acest lucru, va trebui să sărim de pe o piatră pe alta, uneori, fiind chiar nevoiți să călcăm prin apă, dar priveliștea de la final merită cu vârf și îndesat acest mic sacrificiu).
Sosim în Reykjavik, unde vom merge la Sundhöllin, locul unde vom lăsa în urmă piscinele geotermale mai celebre din Reykjavik și împrejurimi, urmând a călca pe urmele localnicilor într-un loc sinonim cu relaxarea totală (aceasta fiind una dintre piscinele din Islanda unde nu este permis accesul cu telefonul).
Ne facem check in-ul la unitatea de cazare din această seară Nordurey Hotel City Garden (https://nordurey.is/).
Ziua 10 / 5 octombrie
Descoperim la pas câteva dintre obiectivele turistice ale Reykjavik-ului: Hallgrimskirkja, Solar Voyager, Harpa, respectiv FlyOverIceland. Timp pentru cumpărături.
Ne vom relaxa în această excursie va fi într-un loc deja sinonim cu Islanda: Blue Lagoon. Acest loc vine imediat în mintea oamenilor odată ce se aduce în discuție Țara Focului și a Gheții. Apele termale, bogate în siliciu, de un albastru deschis precum cel al cerului într-o zi senină de vară ne vor face să ne dorim să revenim mereu, tot mereu, pe meleagurile islandeze pentru a descoperi noi și noi locații aparte, care să ne inspire în viața de zi cu zi. Timp pentru cină, urmând ca, mai apoi, să ne îndreptăm spre aeroport.
Ziua 11 / 6 octombrie
Imediat după miezul nopții decolăm înapoi spre România.
Ce este inclus:
biletele de avion Bucuresti Reykjavik Bucuresti;
Orar de zbor (zbor operat de compania Air Baltic):
Bucuresti Otopeni – Riga – 15:10-17:40 / Riga – Reykjavik – 22:45-23:40
Reykjavik – Riga – 00:30-07:05 / Riga – Bucuresti Otopeni – 11:55-14:25
taxele aeroport;
bagaj cala 23kg si bagaj mana gratuit 8kg/persoana;
9 nopți de cazare în camere duble/twin cu baie privată
micul dejun
transport cu 2 x minivan-uri de 8+1 persoane
combustibilul
parcările
intrarea la Gudlaug
intrarea la Grettislaug
intrarea la Vok Baths
intrarea la Forest Lagoon
intrarea la Sundhollin
intrarea la Geosea
tura de whale watching
intrarea la Blue Lagoon
ghid local, vorbitor de limba română
toate excursiile menționate în program
Ce nu este inclus:
prânzul, respectiv cina
asigurarea de călătorie
IMPORTANT! Recomandăm incheierea unei Asigurări Medicale și Storno de călătorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate.
Acte necesare:
Pașaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei sau Carte de Identitate
Conditii de inscriere:
Înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans de 20% din tarif și se încheie la epuizarea locurilor;
Diferența de până la 50% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 60zile înainte de data plecării;
Diferența de până la 100% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 35 zile înainte de data plecării;
Turistul va incheia cu agenția “Contractul de prestari servicii turistice”, la care prezentul program este parte.
Descoperă și alte destinații
Fii la curent cu ultimele noastre destinații exclusive